Lumânare cu aromă de cireșe
Lumânările parfumate sunt foarte simplu de preparat acasă. După cum știm, lumânările de calitate, în magazine ating prețuri exorbitante, iar cele ieftine, în general sunt de proastă calitate și în majoritatea cazurilor nu au un miros foarte plăcut.
Eu pentru această lumânare am ales o cutie de conservă pe care am decorat-o cu hârtie autocolantă și dantelă. Nu ne trebuie neaparat un borcan din sticlă, putem foarte bine să folosim și cutiile din aluminium pe care nu le mai folosim, este mult mai economic.
Indredientele necesare pentru prepararea lumânării:
Eu pentru această lumânare am ales o cutie de conservă pe care am decorat-o cu hârtie autocolantă și dantelă. Nu ne trebuie neaparat un borcan din sticlă, putem foarte bine să folosim și cutiile din aluminium pe care nu le mai folosim, este mult mai economic.
Indredientele necesare pentru prepararea lumânării:
• Ceară
• Fitil
• Arome
• Colorant (opțional)
Pentru această lumânare am folosit ceară de soia și acid steraric pe care le puteți găsi aici, dar, mai putem folosii și parafină pe care o putem găsi aici.
Fitilul este necesar pentru creearea unei lumânări. Fitilul îl putem găsi în general în magazinele de hobby sau îl putem comanda aici.
Aromele nu trebuie să lipsească din ingredientele necesare pentru lumânare. Eu am folosit aromă naturală de cireșe dar puteți folosii orice extract natural sau ulei esențial pentru a aroma lumânarea. Majoritatea ingredientelor le cumpăr de aici, pentru că sunt ingrediente naturale și sunt de foarte bună calitate.
Colorantul este opțional dacă nu dorim neaparat ca lumânarea să aibă o culoare anume, dar, dacă dorim ca lumânărica să fie frumos colorată putem opta pentru un colorant alimentar pe care îl găsim în raioanele de patiserie din super-marketuri.
Preparare:
În primul rând măsurăm gramajul cutiei. Dacă nu știm exact ce gramaj are, putem să adăugăm apă în cutie iar apoi o turnăm într-un recipient de măsurare să vedem exact cantitatea de lichid de care avem nevoie.
Umplem până la jumătate o oală cu apă și o punem pe foc. Într-un recipient termo-rezistent adăugăm ceara și punem recipientul pe baia de aburi. Eu am ales un recipient cu gramajul indicat, e mult mai simplu pentru mine să văd exact cantitatea de care am nevoie.
După ce s-a topit ceara, o luăm de pe foc și o lăsăm puțin la răcit, după care adăugăm 40 de picături din aroma de cireșe și 5 picături de colorant, după care amestecăm bine compoziția.
Când turnăm ceara este bine să imobilizăm fitilul, așa suntem sigure că fitilul va rămâne drept și in centrul cutiei.
Taadaam! Lumânărică cu aromă de cireșe în doar 20 de minute! Simplu, nu?
Comentarii
Trimiteți un comentariu